Op het puin en dan nu

Op 11 mei gaat de muziektheatervoorstelling Op het puin, en dan nu van Muziektheater De Plaats in première. In plaats van op locatie, komen we bij je thuis in de vorm van een stream.

In 1946 stonden 700 Arnhemmers zij aan zij op de brokstukken van de Eusebius. Net teruggekeerd naar een stad in puin. Theaterspektakel Op het Puin gaf hen de moed Arnhem weer op te bouwen tot een trotse, respectvolle stad. Nu, precies 75 jaar later staan we met Op het Puin, en dan nu opnieuw stil bij de dromen en idealen die leven in de stad. Hoe bouwen we de komende 75 jaar aan een Arnhem waarin iedereen zich vrij voelt?

Met Arnhemse muzikanten, filmers, dansers, acteurs en schrijvers verbinden we elementen uit het originele stuk met verhalen van Arnhemmers nu. Een kleurrijke bundeling perspectieven over veerkracht en saamhorigheid. Van een (live) gefilmde remake van Op het Puin in De Eusebius voeren we je mee langs een korte dansdocu, een fictieve dialoog en muziekvideo als grande muzikale finale. Wat verbindt ons in tijden van crisis? Wat houdt ons staande in een wereld die wankel is? Hoe weerspiegelt het verleden in onze blik op de toekomst?  Op het puin, en dan nu  is een multidisciplinaire totaalervaring met de stad Arnhem als decor.

Met onder andere de Arnhemmers: Lavalu (singer-songwriter), Jibbe Willems (toneelschrijver), Mirthe Dokter (beeldend kunstenaar en actrice), Benjamin Thoode (zanger van Mr Weazley)

Tickets

Diverse data, vanaf 11 mei 2021
Livestream
Op het puin en dan nu