Over De Nieuwe Stad

Tijdens het eerste kwartaal van 2021 blikt Rozet terug op 75 jaar Wederopbouw en kijken we vooruit binnen het thema ‘De Nieuwe Stad’. We onderzoeken nieuwe dromen en idealen die in de stad leven. Een inclusieve stad, waar iedereen zich thuis voelt. 

Ooit, 75 jaar geleden lag de stad in puin. Niet alleen de gebouwen, maar ook de mensen moesten een nieuw ritme, een nieuwe draai, een nieuw patroon en een nieuwe manier van leven vinden. Met nieuwe mensen, uit andere dorpen, steden, streken en landen.

Hoe actueel dit thema is, blijkt ook nu tijdens de coronacrisis. We leven ook nu in een nieuwe werkelijkheid. We moeten onszelf en de stad opnieuw uitvinden. Hoe ziet een nieuwe stad eruit? Een plek, een thuis, een haven, een omgeving waar je je veilig voelt, waar iedereen kan en mag zijn, waar nieuwe kansen en mogelijkheden liggen?  In De Nieuwe Stad zoomen we in op het bouwen aan een nieuwe omgeving, kijken we met nieuwe blikken en geven we het heden vorm door mee te nemen wat er in het verleden is gebeurd.

Kunstenaars, schrijvers en ontwerpers zijn gevraagd mee te denken en werk te maken binnen dit thema. Dit zie je in onder andere exposities, activiteiten, een debat en lezingen. We nodigen alle Arnhemmers uit om mee te denken over de toekomst van hun stad. Jong en oud en van elke rang of stand.

Van 28 januari tot en met 31 mei bieden we een gevarieerd programma, met als afsluiter de muziektheatervoorstelling Op Het Puin.

Openingsvideo ‘De Nieuwe Stad’