Eefje Bouwkamp

Over de kunstenaar

Eefje Bouwkamp

Eefje Bouwkamp versnijdt een fotografisch gemaakt beeld zover, dat er daardoor als het ware, een of meerdere bouwsteentjes ontstaan, van waaruit ze dan een geheel nieuwe, eigen werkelijkheid opbouwt. Eefje woont en werkt in Arnhem en studeerde aan ArtEZ University of the Arts.


Website Instagram Facebook

Over de tentoonstelling

Het menselijk verlangen naar een arcadisch landschap en de authenticiteit van de natuur zijn zowel verwonderend als bevreemdend. De werken van Eefje Bouwkamp zijn geconstrueerde kopieën van de werkelijkheid. Een werkelijkheid die opnieuw wordt ontworpen. Zorgvuldig uit stukken papier opgebouwde imaginaire werelden waarin de constructie zowel een beeld schept als zich daarover uitspreekt. De reproductie van bestaande beelden wordt geplaatst in een nieuw verhaal, waarbij schijnbare harmonie een belangrijke rol speelt. De herhaling stelt het beeld continue ter discussie en roept op tot hernieuwde interpretatie.

Het werk is een resultaat van een proces dat is vormgegeven als een zoektocht. Een weg van passen en meten en telkens vooruit bewegen en weer terugkeren. De geconstrueerde beelden zijn een ‘tussengebied’; de ruimte waarin wordt gebalanceerd tussen werkelijkheid en fictie, tussen stilstand en beweging en tussen natuur en cultuur. Het werk van Eefje Bouwkamp legt deze ruimte vast en geeft gestalte aan de spanning tussen deze aspecten. Het beeld zorgt voor herkenning maar geeft nooit houvast.

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's

‘Construction of a road’ - 150x200cm - Collage
‘Constructing nature’ - 120x150cm - Collage
Geen titel - 100x150cm - Collage
Uit de serie ‘Interior Exit’ - ‘Page 271 palazzo reale, ballroom’ - 22x28cm - Collage
‘Big Wheel’ – 100x150cm collage
Uit de serie Interior Exit ‘Page 132 palazzo del collegio dei nobili’ - 22 x 28cm collage
‘Efflux of a mountain’ - 20x30cm collage
Uit de serie ‘little dreams’ no.6 – 30x30cm Collage
Uit de serie ‘little dreams’ no.3 – 30x30cm Collage