Sifra Kock & David Jagersma

Over de kunstenaar

Sifra Kock & David Jagersma

Sifra Kock (1991) is een fotografe gevestigd in Arnhem. In 2017 is ze afgestudeerd aan de HKU richting fotografie, hiervoor studeerde ze Art & Design in Arnhem aan het RijnIjssel.
Binnen fotografie zoekt ze de grenzen graag op, ze bevraagt het medium en werkt veelal met ‘onzichtbare’ thema’s zoals de psyche van de mens.
“Fotografie is het visuele medium waaruit ik doorgaans vertrek. Ik bekijk het medium vanuit diverse standpunten, hierdoor neemt het werk verschillende vormen aan.
Mijn projecten omvatten tekeningen, (film) installaties, materiaalonderzoek en verschillende druktechnieken.” Theoretisch onderzoek en (beeld) experiment -die op intuïtieve wijze ontstaanwisselen
elkaar af.

sifrakock.com

David Jagersma is in 2009 afgestudeerd op de Fotonica opleiding aan het ROC A12.
“Daarna ben ik mij vooral op de commerciële fotografie gaan richten en heb ik verschillende mode en reclame fotografen geassisteerd. Naast dat ik het interessant vind om met beeld maken m’n geld te verdienen, vind ik het ook fijn om beeldende verhalen te vertellen. Waarbij ik eerder een serie maakten over Klarendallers, dit is een serie van 100 portretten op een witte achtergrond. Hiermee wilde ik de diversiteit van de wijk in de verscheidenheid van mensen laten zien. In de fotografie vind ik het belangrijk dat beelden voor zichzelf spreken en daarbij probeer ik de kijker uit te nodigen om iets van zichzelf daarin terug te zien.”

davidjagersma.com

David Jagersma en Sifra Kock hebben elkaar in Arnhem (in de natuurvoedingswinkel) leren kennen. “De laatste jaren werken we af en toe samen. We hebben een atelier gedeeld en assisteren elkaar af en toe tijdens een klus. Dit is de eerste keer dat we als ‘fotografenduo’ samenwerken aan een project.”


Instagram Facebook

Over de tentoonstelling

In deze tijd, waarin de (buiten)wereld op zijn kop staat en het (t)huis gevoel veranderd is, kwam het idee voor dit project tot stand. David Jagersma en Sifra Kock zijn aan de slag gegaan met het idee en de techniek van de Camera Obscura (latijn voor ‘donkere kamer’).
Ze bouwden verschillende woonkamers om naar dit concept en lieten de abstracte buitenwereld op een fascinerende wijze naar binnen vallen. Vaag, chaotisch of verstild. Het zijn beelden uit de realiteit waarin we (nu) leven en die is ergens juist ook zó ontastbaar.

Lees meer
Lees minder

Foto's en video's